Schopnost Čechů darovat je dlouhodobým trendem i v časech krize

26. únor 2023

Češi jsou v evropském kontextu mimořádně štědří, shodují se v debatě Vertikály zástupci Diakonie a Charity. Zdůrazňují přitom, že kupní síla Čechů je leckdy nesrovnatelná s jinými zeměmi západní Evropy, ale schopnost našich občanů darovat a pomáhat je dlouhodobým trendem, i v časech krize.

Bezezbytku to platí i pro aktuální pomoc lidem v oblastech zasažených ničivým zemětřesením v Turecku a v Sýrii. Jaká konkrétní pomoc směřuje od Charity a Diakonie k potřebným? Jaké faktory ovlivňují zápas s následky zemětřesení v Turecku a co komplikuje situaci na území Sýrie? Tyto a další otázky v debatě Vertikály. Moderuje Eva Hůlková.

Hostem první části Vertikály je ředitel Arcidiecézní charity v Olomouci Václav Keprt, který se před pár dny vrátil z Ukrajiny. Charita tam doručila zásilku plynových mobilních kamen. A uslyšíte také rozhovor se sestrou Rose Pacatte. Pochází z Kalifornie, je spoluzakladatelka a ředitelka Paulínského centra mediálních studií a ceněná filmová kritička. Moderuje Naděžda Hávová.

autor: Eva Hůlková
Spustit audio

Související