Sedmé nebe s Martou Kloučkovou: Jacob Collier. Na cestě od domácích videí ke sbírce cen Grammy

23. únor 2022

Středeční Sedmé nebe patří celé jednomu z největších talentů současnosti, zpěváku a multiinstrumentalistovi Jacobu Collierovi. Vydání volně navazuje na předchozí díl Sedmého nebe s Martou Kloučkovou o vynikajících vokalistech, kteří jsou také skvělí instrumentalisté.

Před devíti lety na sebe Jacob Collier upozornil hudebními videi ze svého pokoje, které sám natáčel, mixoval i stříhal. Světové hity v zajímavých aranžích s propracovanými vokály se staly virálním hitem a mladého Brita si oblíbily miliony hudebních fanoušků i profesionálů po celém světě, včetně producentské legendy Quincyho Jonese. V roce 2016 vydal Jacob Collier své debutové album In My Room, které získalo několik cen Grammy.

Na dalším albu nazvaném Djesse vol. 1 spolupracoval s Voces8, Laurou Mvulou, Hamidem El Kasrim, Take 6 a svou matkou Suzie Collier. Kromě zpěvu a hraní na různé nástroje Collier hudbu produkoval a aranžoval. Napsal i orchestrální party pro jedinečný Metropole Orkest, jenž celou nahrávku provází.

Následovaly desky Djesse vol. 2 (2019), na které Collier vyjádřil své myšlenky pomocí vokálů, akustických nástrojů a jemné energie, a Djesse vol. 3 (2020), jakási „taneční párty v noci, divným snem a tak,“ jak se sám Collier vyjádřil. Za nahrávky s atraktivními hosty jako Becca Stevens, Lianne LaHavas, MARO, Kimbra či Daniel Caesar sklidil opět několik cen Grammy.

Na čtvrté pokračování série Djesse fanoušci už netrpělivě čekají. České publikum Jacob Collier naživo potěší snad ještě letos. Jeho únorový koncert v rámci brněnského JazzFestu byl bohužel z důvodu covidové pandemie zrušen, ale o novém termínu organizátoři přehlídky jednají.

Spustit audio

Související