Sedmé nebe s Načevou: Nejen o hudbě s Igorem Ochepovským

29. květen 2022

Pozvání do studia tentokrát přijal původem ruský kytarista, skladatel a producent Igor Ochepovsky. S Načevou se setkali při natáčení mezinárodně obsazené písně na podporu Ukrajiny s názvem Nevzdám se.

„Napadlo nás to, mě a mou manželku Alenu, dva dny od začátku války. Jsou to původně vlastně dvě písničky od ukrajinské kapely Okean Elzy spojené dohromady. To jsou skladby, na kterých jsme vyrůstali jak v Rusku, Bělorusku, na Ukrajině a všichni jsme je zpívali u ohně, když jsme byli mladší. Mně se to zdálo jako hezké gesto, trošku si připomenout, že máme hodně společného, naše národy, a také říct pomocí toho svůj názor,“ vysvětluje Ochepovsky s tím, že to byla docela blesková akce. „Ve čtvrtek začala válka, v sobotu nás s Alenou ten projekt napadl, v neděli jsem psal aranž a ona obvolávala interprety, celkem jich bylo sedmnáct, z Ukrajiny, Běloruska, Ruska a České republiky, a v pondělí jsme už točili tu písničku. Vůbec jsme nevěděli, jak to dopadne, interpreti byli ve studiu přes celý den a moc se ani nepotkávali, byla to taková skládanka.“

V duchu tradice Sedmých nebí s Načevou doprovází povídání nejen o hudbě výběr skladeb podle Ochepovského výběru. V pořadu zazní například původem libanonský trumpetista Ibrahim Maalouf, arménský pianista Tigran Hamasyan, turecká zpěvačka ILÆY nebo ukázky z Ochepovského autorské tvorby.

Spustit audio

Související