Seriál MotoGP může způsobit o víkendu v okolí Brna velké dopravní komplikace

12. srpen 2015

Osmdesát bezplatných autobusů, tisícovka policistů a desetitisíce motocyklových fanoušků. To je jen několik čísel k závodům Grand Prix, které v Brně odstartují už tento pátek. Seriál MotoGP míří do Česka a brněnský Masarykův okruh čeká akce roku.

Největší dopravní komplikace čekají policisté na exitu 182 - Kývalka. Tudy budou proudit auta a motorky do kempů. A kvůli opravě dálnice tady jsou zúžené pruhy.

„Rozhodně se dá předpokládat, že situace z hlediska provozu kolem bude horší, a to hlavně na uzavírkách, které v blízkosti okruhu jsou,“ upozorňuje ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil.

Na rychlostních komunikacích a dálnicích v okolí Brna se budou tvořit kolony. Dopravní omezení jsou totiž na všech kapacitních příjezdech do města.

„Ať už je to D2, ať už je to dvaapadesátka, ať už je to D1 z obou směrů, ať už od Vyškova, nebo od Prahy a samozřejmě třiačtyřicítka od Svitav.“

Silničáři přislíbili, že po dobu konání Velké ceny pozastaví práce na všech dálnicích na Brněnsku a ve všech omezeních bude zachován provoz dvěma jízdními pruhy v každém směru. Kromě policistů bude v pohotovosti také Dopravní podnik města Brna.

„V maximální špičce počítáme s nasazením 50 kloubových autobusů a 30 standardních autobusů,“ říká vedoucí dopravního odboru Jan Seitl a věří, že množství fanoušků autobusy zvládnou. Jezdit budou ke kempům i do centra Brna.

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů

„Na obou linkách jsme schopni zajistit interval 1 až 2 minuty, takže takový autobusový páternoster, že opravdu na autobus se nebude dlouhou dobu a budeme reagovat na aktuální poptávku cestujících,“ dodává Jan Seitl.

Největší dopravní nápor čeká Brněnsko v neděli, kdy budou desetitisíce fanoušků Masarykův okruh opouštět. Už od pátečního rána a v průběhu celého závodního víkendu Radiožurnál nabídne posílené dopravní zpravodajství. Úseky s dopravními komplikacemi budou projíždět i motohlídky Zelené vlny.

autoři: Vojtěch Bureš , jel
Spustit audio