Arnold Kinkal

Člen skupiny Trubky

Narodil jsem se v Rakovníku, kde jsem vyrůstal v hudební rodině. Otec byl amatérským hornistou a od dětství mě vedl k hudbě. Od šesti let jsem hrál na klavír a housle a ve třinácti letech jsem začal hrát na trubku.

Své hudební vzdělání jsem začal studiem na Vojenské hudební škole. Po ukončení VHŠ jsem působil u vojenských hudeb ve Slaném a Praze. Ve studiu jsem pokračoval na Pražské konzervatoři, kterou jsem absolvoval v roce 1986.

V tomto roce jsem získal krátké angažmá ve Státním souboru písní a tanců a od roku 1987 se stal členem Orchestru Státní opery Praha a Pražského žesťového souboru, se kterým jsem natočil několik CD a odehrál několik stovek koncertů doma i v zahraničí.

V roce 1987 až 1991 jsem studoval na AMU v Praze ve třídě prof. Václava Junka a prof. Vladimíra Rejlka. Po studiu na AMU jsem často spolupracoval s Českou filharmonií, orchestrem FOK a komorním souborem Virtuosi di Praga.

V roce 1995 jsem se stal členem Symfonickém orchestru Českého rozhlasu v Praze, se kterým jsem natočil Lídlův koncert pro trubku a orchestr. Od roku 1996 jsem majitelem Brass Studia Prague, největšího specializovaného obchodu s dechovými nástroji v České republice.

Jaký je můj nástroj?
Nejvíce používám trubky značky Vincent Bach a potom rotary (ventilové trubky) rakouského výrobce Schagerl. Musím říct, že to jsou skvělé nástroje.

Jaký byl můj dětský sen?
Mým snem vždy bylo cestovat, poznávat cizí země, kuchyně, nápoje, zvyky. Dnes to možná zní divně, ale za mého mládí to byl opravdu jen sen.

Co mě baví?
Pořád mě baví hrát na trumpetu, rád jezdím na exotické dovolené a moc rád sbírám, ochutnávám a piji kvalitní vína.

Sledujte nás