Ladislav Zámečník

Člen skupiny Klarinety

Pocházím z Havlíčkova Brodu. Můj otec i dědeček byli amatérští muzikanti. První větší hudební zkušenosti jsem získal v kapele mého otce.

Během studia na Pražské konzervatoři jsem své první angažmá získal ve Středočeském symfonickém orchestru v Poděbradech, krátce poté v Městských divadlech pražských (v divadle "ABC").

Dlouhou dobu jsem spolupracoval s Moravankou Jana Slabáka. Do SOČRu jsem nastoupil v roce 1987, na místo hráče druhého klarinetu a basklarinetu.

Jaký je můj nástroj?
Již přes dvacet let hraji na klarinety značky "BUFFET CRAMPON" a basklarinet "SELMER".

Jaký byl můj dětský sen?
Jako kluk jsem chtěl být řidičem kamionu, později architektem.

Co mě baví?
Rád poslouchám hudbu téměř všech žánrů, ale nejvíce mne baví jazz. Kromě SOČRu působím také v ZUŠ Adolfa Voborského, kde vedu školní big band - "ZUBB". S tímto tělesem jsme obdrželi mnohá ocenění, jak v domácích, tak mezinárodních soutěžích. A z celostátního kola soutěže ZUŠ jsme si z Litvínova přivezli nejvyšší ocenění.

Tím, že pocházím z Vysočiny, rád trávím volné chvíle v přírodě. Rád bych více četl, ale času na knihy mi příliš nezbývá. Miluji moře, rád plavu. Mám blízko k dobrému jídlu a pití, rád posedím u dobré "brazilské" kávy.

Sledujte nás