Lenka Chmelová

Člen skupiny Flétny

Jsem flétnistka tělem i duší. Pocházím z Krušných hor z města hokeje Litvínova. Na moje roky strávené v Základní umělecké škole Litvínov moc ráda vzpomínám.

Můj pan učitel K. Hable byl skvělý člověk a fajn učitel a díky podpoře pana ředitele J. Sochora jsem se dostala na flétnové kurzy k prof. F. Malotínovi, které mi otevřely zcela nové flétnové obzory a já naprosto propadla lásce k flétně.

Během mých prvních flétnových let jsem hrála ve flétnovém triu, v hudebkové dechovce a jezdili jsme hrávat na festivaly do blízkého Německa. Co víc si přát, když je vám náct… Pokračovala jsem ve studiu na Konzervatoři Teplice.

V roce maturitní zkoušky jsem se dostala na AMU v Praze, což byl velký úspěch a má další cesta pokračovala v tomto nádherném městě. Studovala jsem u prof. Jiřího Válka a studium zakončila magisterskou zkouškou v roce 2007. Již během studií na AMU jsem nejenom hrála v různých komorních souborech a orchestrech, ale stala jsem se i průvodkyní na státním hradě Karlštejně.

Jaký je můj nástroj?
V současné době „služební“, ale je mi naprosto jedno, na co mám hrát. Zahraji na vše, když je nástroj v pořádku. Pak už je to hlavně o hráči… Hraji na pozici druhé (třetí, čtvrté, páté) flétny a hvízdám i na pikolu. Je prima vyzkoušet si všechny „židle“ . Dokonce jsem měla příležitost zahrát si u nás i první flétnu, takže mám za sebou vlastně kompletní flétnové „kolečko“.

Jaký byl můj dětský sen?
Jako malá jsem chtěla být zvířetem, psem, koněm nebo labutí. Už si to nepamatuji přesně. Labutě jsem alespoň chodila krmit, psa měl pak konečně můj děda, posléze dokonce máma a teď ho mám i já. I s koňmi to nakonec taky vyšlo.

Co mě baví?
Už dva roky trávím svůj volný čas u koní a učím se na nich jezdit a starat se o ně :-)

Sledujte nás