Milan Muzikář

Vedoucí skupiny Fagoty

Hudbě se věnuji od šesti let, kdy jsem ve svém rodném Frýdlantu v Čechách začal navštěvovat LŠU. Mým prvním skvělým profesorem na zobcovou flétnu byl Jaroslav Koutský.

Ten v mých devíti letech rozhodl, že vzhledem k mému malému vzrůstu bude nejlepší, když se dále budu věnovat hře na fagot v liberecké LŠU u dalšího skvělého kantora, prof. Václava Hubálka.

No a na profesory jsem měl doopravdy velké štěstí, neb se mě dále na státní Konzervatoři Teplice ujal prof. Jiří Spěvák, kterému nejvíce vděčím za to, že se mou milovanou hudbou mohu živit. Dovedl mě i ke studiu na pražské AMU, kterou jsem absolvoval v roce 1999.

Mé první profesionální angažmá bylo v Západočeském symfonickém orchestru v Mariánských Lázních, kde jsem působil v letech 1992-95, ale vracím se tam rád dodnes. Od roku 1996 hraji v Symfonickém orchestru Českého rozhlasu na fagot.

Jaký je můj nástroj?
Hraji na nástroj značky Josef Püchner, což je vlastně také symbolické. Sám pocházím ze zapomenutých Sudet a firma J. Püchner vznikla roku 1897 v Kraslicích, ovšem po téměř plošném odsunu Němců po 2. světové válce obnovila svou činnost v roce 1948 v hesenském Nauheimu.

Jaký byl můj dětský sen?
Co si pamatuji, chtěl jsem být geologem nebo sportovním komentátorem. Dnes mě to k těmto profesím opět táhne. Zčásti se mi splnilo pracovat u sportu, když jsem byl v letech 2008 - 2013 externím spolupracovníkem sportovní redakce ČTK a zajišťoval zpravodajství ze zápasů hokejové extraligy, konkrétně ze zápasů Bruslařského klubu v Mladé Boleslavi.

Co mě baví?
Rád sportuji, pokud najdu čas. Je to nejlepší odpočinek od hudby, která mi v hlavě někdy rezonuje až příliš :-)

Sledujte nás