Stížnost posluchače ohledně činnosti Rady ČRo (říjen 2018)

31. říjen 2018

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 31. 10. 2018

Text stížnosti

Vážená Rado, na můj níže popsaný postřeh mi odpovídat nemusíte, máte asi dost svých starostí resp.starostí sami se sebou.
Do nedávna jsem ani moc nepřemýšlel, jak funguje Rada ČRo. Bral jsem ji jako instituci sloužící podpoře rozhlasové tvorby, šíření a hájení dobrého jména ČRo. a je tak, jako my, ostatní dlouholetí posluchači, fanoušky Českého rozhlasu. Tak trochu jsem si představoval jakousi Radu moudrých, s prazákladem v legendárním pořadu paní Dity Skálové. To už si nyní nemyslím. Místo jednoho týmu, táhnoucího jedním směrem na branku, to vypadá na účastníky okresního přeboru, okopávajících si navzájem kotníky. Pokud si noví členové, dosazení Parlamentem, berou vzor z vedení našeho fotbalu (FAČR), měli být stejně féroví a přejmenovat Radu ČRo na trefnější Disciplinární komisi. Nám koncesionářům tak bude jasné, od čeho tam členové jsou a co od vás můžeme čekat jako odměnu (z našich řádně placených posluchačských poplatků). Trafiky jsou vždycky dobré, ale je mi vás upřímně líto.Zdraví posluchač a čtenář TR

Odpověď Rady ČRo

Vážený pane Pečenko,

děkuji Vám za Váš názor na postavení, smysl a činnost Rady Českého rozhlasu.

Rada Českého rozhlasu má podle svého zadání chránit zájmy občanů této země, posluchačů a zároveň poplatníků. Právě proto volí členy Rady na základě nominací od různých institucí Poslanecká sněmovna PČR. A právě proto zastupují tito členové různé názory, náhledy, zkušenosti a poznatky, takže její rozhodnutí jsou výsledkem průsečíku těchto přístupů.

S pozdravem,

Jiří Vejvoda
místopředseda Rady Českého rozhlasu

autor: kob
Spustit audio