Stížnost posluchače ohledně signálu ČRo Plus na Písecku (březen 2019)

27. březen 2019

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 27. 3. 2019.

Text stížnosti

Hezký den můj dotaz se týká Českého rozhlasu plus. Kdy bude dostupný v jižních Čechách tento dotaz jsem již adresoval nicméně dostalo se mi konkrétního vyjádření žádám vás tímto o konkrétní vyjádření vždy Český rozhlas plus bude dostupný v jižních Čechách konkrétně Písek děkuji mnohokrát. 

Váš posluchač

Odpověď Rady ČRo

Vážený pane posluchači, 

jménem Rady Českého rozhlasu Vám děkuji za zájem o technické aspekty veřejnoprávního vysílání. 

Vyžádali jsme si stanovisko příslušného člena vedení ČRo, které si dovoluji k tomuto dopisu přiložit. Rada se s obsahově ztotožňuje. 

S úctou, 

Hana Dohnálková,
předsedkyně Rady Českého rozhlasu

Vyjádření vedení ČRo

Vážený pane posluchači, 

děkujeme Vám za Váš zájem o vysílání Českého rozhlasu. V oblasti Písecka a okolí jsme se v minulosti intenzivně snažili vyhledat pro stanici Český rozhlas Plus volný VKV FM kmitočet. Bohužel, kmitočtové spektrum VKV FM v této oblasti je velice přeplněné a volný kmitočet není k dispozici. 

Pro poslech stanice ČRo Plus v této lokalitě je možné využít příjem v pásmu středních vln na kmitočtu 1071 kHz z vysílače České Budějovice - Husova kolonie. Další alternativou pak může být příjem v digitální kvalitě pomocí DVB-T (televizní příjem), DVB-S (satelitní), nebo internetového streamu. 

Během několika měsíců bude město Písek a okolí pokryto signálem digitálního vysílání DAB+ z vysílače Kleť na kanále 12C. 

S pozdravem

Ing. Karel Zýka
ředitel Techniky a správy

autor: kob
Spustit audio