Středočeský kraj má novou internetovou stránku pro studenty

14. březen 2012

Středočeský kraj čelí další kritice, že plýtvá penězi. Za částku údajně v řádu milionů korun nechal vytvořit nové internetové stránky pro žáky a studenty, i když by se podobná prezentace dala pořídit mnohem levněji.

Připomínky tentokrát přicházejí z řad ředitelů škol a vychovatelů. Nelíbí se jim, že vedení kraje nechalo vytvořit speciální internetovou stránku pro žáky a studenty nazvanou www.tojecool.cz údajně za skoro 2 miliony korun. Podle ředitelů škol by podobnou stránku vytvořili sami žáci a navíc zdarma.

Internetová stránka má informovat například o studentských soutěžích, školních akcích nebo přijímacích zkouškách na jednotlivé školy. Když jsme se o ni v redakci dozvěděli, nikdo jsme ji neznali. Oslovili jsme žáky a studenty několika základních a středních škol v našem kraji. Jejich odpověď na otázku, jestli stránku znají, byla vždy „ne“.

www.tojecool.cz

Internetovou stránku kritizují hlavně učitelé. Mezi nimi i ředitelka Základní školy v Sadské u Nymburka Blanka Žánová. „O této stránce jsem nikdy neslyšela. Otevřela jsem si ji až na vaše upozornění. Na první pohled vypadala jako, kdyby ji tvořili žáci naší školy.“ A dodala, že na stránce chybí mnoho informací. „V několika oblastech, které tam jsou jako hlavní kapitoly, není žádný obsah. Vím, že se kraj momentálně zabývá několika soutěžemi. Na stránce nejsou ani jejich pravidla a ani výsledky těch co už skončily.“

Vedení Středočeského kraje připomínky učitelů odmítá. Stránka funguje teprve od září loňského roku a její návštěvnost se podle mluvčí kraje Markéty Vítkové zvyšuje. „Momentálně máme zhruba tři a půl tisíce návštěvníků denně. Naším cílem jich je mít až deset tisíc.“ Dva miliony korun, které kraj údajně za stránku zaplatil, ale odmítla komentovat. „Tato zakázka byla řádně vysoutěžena.“

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio