Miloslava Rutová o kineziologii - odstraňování bloků v mozku

28. únor 2012

S terapeutkou a lektorkou Mgr. Miloslavou Rutovou jsme hovořili o tom, v čem nám může pomoct kineziologie.

Povídali jsme si o tom, v čem spočívá tento způsob terapie, který vychází z metody One Brain. Mluvili jsme o tom, kteří lidé mohou s její pomocí řešit své problémy a jak na sobě prostřednictvím této metody mohou dlouhodobě pracovat. Hovořili jsme také o tom, jak se jim potom může změnit kvalita života.

Filosofie One Brain (kineziologie) je jednoduchá. Metoda vychází z poznatků o mozku jako biologickém počítači, který koordinuje činnost tělesných projevů i funkcí a zaznamenává veškeré údaje do naší paměti. Přes propojení svalů s mozkem je možné se k těmto údajům dostat, za plné účasti člověka pochopit příčinu problémů projevujících se v současnosti. Předpokládá se, že když má jedinec jakýkoliv problém, jde o špatnou komunikaci mezi levou a pravou mozkovou hemisférou. Tento blok je možno jednoduchými korekcemi odstranit a znovu nastolit jednotný mozek.

One Brain mohou využívat lidé různého věku i osoby s nejrůznějšími zdravotními problémy Pomocí této metody lze mimo jiné odstraňovat poruchy učení u dětí, ale i dospělých. Je možné jejím prostřednictvím řešit i alergie, obezitu, fobii, migrénu nebo bolesti zad. Metoda nediagnostikuje ani neléčí, ale tím že terapeut odstraní bloky v mozku, tak se uvolní energetický tok v těle a zároveň se obnoví samoléčící síly organismu.

autoři: Alima Martinová , Miloslava Rutová
Spustit audio