Temperamentní písničkářka Kaczi představí nové album Kněhyně na zahradě Českého rozhlasu Sever

15. květen 2024

Na jarní turné po studiích Českého rozhlasu vyrazila písničkářka Kaczi. Energická hudebnice balancující mezi žánry pop, folk a šanson se představí i v Ústí nad Labem.

Kaczi (vlastním jménem Kateřina Kouláková) je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka a textařka. Studovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

V roce 2012 vyhrála soutěž Czechtalent, zkušenosti sbírala také jako buskerka v řadě evropských měst. Zahrála si na Colours of Ostrava, koncertovala v ostravském i v olomouckém rozhlase. A v letech 2018 a 2019 byla nominována na cenu Jantar v kategorii Interpretka roku.

Odkud se vzal název desky Kněhyně? Odkazuje ke kořenům, a to nejen hudebním zpěvačky Kaczi. Ta miluje přírodu, hory a obzvláště Beskydy. Kněhyně je pak hora, jenž je považována za nejkrásnější a zároveň i nejméně lidskou rukou zasažený vrcholek Beskyd.

Energickou a temperamentní zpěvačku doporučujeme zažít na vlastní oči a uši. Na zahradě Českého rozhlasu Sever vystoupí Kaczi 29. května od 19 hodin. Vstup je volný.

Český rozhlas podporuje tuzemské umělce a je partnerem novinkového CD a LP Kněhyně zpěvačky Kaczi.

zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související