Úřadující mistr začal přípravu pod novým trenérem Uhrinem

6. leden 2014

Na kole, pěšky nebo na motorkách dorazili fotbalisté Viktorie Plzeň na první jarní trénink. V areálu v Luční ulici na ně čekal mráz, ale také nový trenér Dušan Uhrin mladší.

„Konečně jsme začali. Všichni se na to těšili, protože pauza byla dlouhá. Trošku jsme se seznámili, bylo to jako všude jinde, mám dobrý pocity,“ pochvaloval si nový plzeňský kouč Dušan Uhrin.

Bago a pak rozcvička, tak vypadaly úvodní minuty prvního tréninku Západočechů v novém roce. Oproti těm předchozím, které vedl Pavel Vrba, se zase tak moc nelišil.

„Začínáme testy, takže tam otestujeme i váhu, ale dneska, když jsem ho viděl, tak všechno udělal, i když to nebyl zase tak jednoduchý trénink.“

Řeč je o kapitánovi Pavlovi Horváthovi, který se už tradičně pere se svojí váhou. Tentokrát ale mohli být všichni spokojení, nový plzeňský trenér i samotný Pavel Horváth.

„Hlídal jsem se stejně jako v poslední době. Jsem přece jenom už trošičku starší a vím, co si můžu dovolit. Uhlídal jsem se přesně, jak jsem chtěl, a jsem připravený. Náplň tréninku byla trochu jiná, neměli jsme hru jako za trenéra Vrby, ale měli jsme trošku jiný start. Uvidíme, jak to bude vypadat dál.“

Čtěte také

Dvaadvacet hráčů do pole a tři brankáři. Tak vypadají viktoriánské počty na začátku přípravy. Dušan Uhrin stáhl z hostování všechny hráče, jedinou změnou je tak návrat Martina Pospíšila do Olomouce. Ti ve Štruncových sadech se podle kapitána Pavla Horvátha na první trénink těšili a to, že ho nepovede Pavel Vrba, prý nikdo skoro ani nevnímal.

„Hlavně jsem se soustředil, abych nenaboural, protože počasí bylo po cestě strašný, takže jsem si vlastně až tady uvědomil, že tu bude jiný trenér. Víme to delší dobu, tak to pro nás není překvapení a jsme na to všichni připravení,“ říkal Pavel Horvát po úvodním dopoledním tréninku.

On i jeho spoluhráči strávili v Luční ulici něco přes hodinu. Další dávka je čeká odpoledne. Prvního zápasu se dočkají 11. ledna, kdy v Luční ulici přivítají Chomutov.

autoři: jnm , Vojtěch Bureš
Spustit audio