US Open uvidí italské finále, Vinciová ukončila sen Williamsové o Grand Slamu

11. září 2015

Poslední grandslamový turnaj sezony US Open má italské finále. Po vítězství nad Rumunkou Halepovou do něj postoupila Pennettaová a v druhém semifinále překvapivě porazila Roberta Vinciová Američanku Serenu Williamsovou a ukončila její sen o zisku Grand Slamu.

Serena Williamsová vyhrála v letošní sezoně všechny tři odehrané grandslamové turnaje. Triumfovala na Australian Open, French Open i ve Wimbledonu. Zbýval jí tak už pouze titul z US Open k zisku sezonního Grand Slamu.

V semifinále si však světová jednička neporadila s Italkou Robertou Vinciovou, ta se tak v italském finále střetne s krajankou Pennettaovou.

Flavia Pennettaová vyřadila ve čtvrtfinále českou jedničku Petru Kvitovou a v semifinále ji nezastavila ani druhá nasazená Rumunka Halepová. Na dvorci Italka jasně dominovala a zejména v prvním setu nedala soupeřce šanci a vyhrála ho 6:1.

Druhá sada už byla vyrovnanější, Halepová dokonce vedla 3:1, ale pak už nedokázala získat ani jeden game a prohrála 3:6. Pennettaová ukončila utkání při podání soupeřky, když proměnila druhý mečbol.

Serena Williamsová sice v prvním setu jako první prohrála své podání, ale pak získala pět gamů v řadě a sadu vyhrála bez problémů 6:2. Ve druhém setu se ale začala prosazovat Vinciová.

Ani jednou neprohrála své podání a v pátém gamu získala servis Williamsové. Zvládla i dramatický závěr a v desátém gamu druhou sadu ukončila a poslala utkání do třetího setu.

V něm se Američanka dostala do vedení 2:0, ale Vinciová vyrovnala a v sedmém gamu proměnila brejkbol. Tím se dostala do vedení, které si udržela až do konce zápasu.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 42,253.400 dolarů):

Dvouhra žen - semifinále:
Vinciová (It.) - S. Williamsová (1-USA) 2:6, 6:4, 6:4, Pennettaová (26-It.) - Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:3.

Spustit audio