Užitečné odkazy

KŘESŤANSTVÍ Internetové stránky s křesťanskou tematikou

Magazín ChristNet
http://www.christnet.cz
Ekumenicky orientovaný křesťanský web, který je primárně zaměřen na lidi z jednotlivých církví. Je vytvářen ze soukromých zdrojů a není závislý na žádné z existujících církví nebo denominací. Denně přináší informace ze světa křesťanství a rozebírá aktuální témata v publicistické části.

Vira.cz
http://www.vira.cz
Abeceda víry na internetu. Informační zdroj o víře a životě z víry. Víra, láska, vztahy, sexualita, modlitba, osobnost člověka, povídky, pohádky, nedělní biblické texty, texty o Bibli, online rozhovory a mnoho dalšího. Web provozuje Pastorační středisko pražského arcibiskupství.

Katolik.cz
http://www.katolik.cz
Informace o katolické církvi, denní liturgie, informace pro mládež, svědectví o Bohu, otázky a odpovědi - kontakt na kněze, soutěž, liturgický kalendář. Podrobně členěná seznamka a inzerce. Gynekologická poradna. Zasílání pohlednic s křesťanskou tematikou.

Krestanstvi.cz
http://www.krestanstvi.cz
Na těchto stránkách naleznete křesťanský pohled na otázky původu světa a smyslu života. Web provozuje Pastorační středisko pražského arcibiskupství.

Křesťan dnes
http://www.krestandnes.cz
Zpravodajský server. Noviny Křesťan Dnes jsou členem mezinárodní sítě novin společnosti The Christian Today. Křesťan Dnes je nezávislá, interdenominační křesťanská mediální společnost, která slouží k poskytování přesných a aktuálních informací obecné křesťanské veřejnosti.

Signaly.cz
http://www.signaly.cz
Stránky (nejen) pro křesťanskou mládež.

Biblenet.cz
http://www.biblenet.cz
Oficiální informační server Mezinárodní biblické společnosti (IBS) v České republice. Kromě informací o aktivitách IBS na těchto stránkách naleznete řadu užitečných služeb, které můžete bezplatně využívat. Mezi nejvyužívanější služby patří Bible online, ranní zamyšlení, tematické prezentace apod. Biblenet má naddenominační charakter.

Ambit
http://ambit.hypernet.cz
Adresář českého katolického internetu - ucelený seznam stránek s církevní tematikou.

České křesťanské církve
http://www.cirkve.cz
Odkazy na mnohé důležité a zajímavé křesťanské stránky.

České katolické biblické dílo
http://www.bible-cz.org/

Encyklopedie

iEncyklopedie
www.iencyklopedie.cz
Internetová encyklopedie náboženství a dalších humanitních oborů. iEncyklopedie zachycuje ve stručné a přehledné formě fenomény, osobnosti, reálie a témata z následujících oblastí: Bible, filozofie, islám, judaismus, křesťanství, religionistika. Hesla iEncyklopedie jsou vnitřně provázaná tak, aby bylo možno hledat souvislosti napříč jednotlivými oblastmi za pomoci věcných, teritoriálních a časových charakteristik. iEncyklopedie.cz obsahuje několik tisíc hesel, která jsou většinou doplněna o dostupnou literaturu k tématu z nabídky mnoha českých nakladatelů. Dostupná literatura je průběžně aktualizována a rozšiřována.

Encyklopedie náboženství
http://www.kna.cz/encyklopedie.php
Rozsáhlá online encyklopedie náboženství na stránkách Karmelitánského nakladatelství.

New Advent
http://www.newadvent.org
Online katolická encyklopedie v angličtině.

ABC svatých
http://www.abcsvatych.com/
Životopisy svatých, poutní místa, seznam papežů, odkazy na stránky o svatých.

Das Ökumenische Heiligenlexikon
http://www.heiligenlexikon.de
Ekumenický lexikon svatých v němčině.

Bible

Bibleserver
http://www.bibleserver.com
Bible ve dvaceti různých jazycích. Z českých překladů je k dispozici ekumenický překlad, Slovo na cestu a Bible pro 21. století.

Biblenet
http://www.biblenet.cz
Český ekumenický překlad Bible na serveru České biblické společnosti.

Bible kralická (1613)
http://www.bible.cz
Text Bible kralické z roku 1613.

Bible svatá Online
http://www.etf.cuni.cz/~rovnanim/bible/bible.html
Na stránkách jsou dostupné texty Bible kralické, Nové Bible kralické a Nový zákon v překladu Biblí česká šestidílná.

Bible, překlad 21. století
http://www.bible21.cz
Na stránkách najdete nejnovější překlad Bible, který přináší nadčasové poselství Bible v současné, čtivé češtině. Usiluje o maximální věrnost původním hebrejským, aramejským a řeckým textům, zároveň však chce oslovit dnešní čtenáře, ať už jsou zvyklí čerpat z této knihy inspiraci pro každý den, anebo ji otevírají poprvé. Volně dostupné ke stažení jsou plné texty Bible21 a Audio Nový zákon.

ScriptureText.com
http://scripturetext.com/
Bible v různých jazycích, nechybí ani hebrejština, čínština, korejština a další.

Hudba, literatura

Databáze křesťanských děl
http://www.dkd.cz
Cílem stránek je nekomerční šíření křesťanské tvorby v souladu s autorským právem. Nejdeme tam například záznamy křesťanských písní a úspěšný zpěvník Chvalozpěvy.

Pastorace, sociální práce, humanitární pomoc

Pastorace.cz
http://www.pastorace.cz
Nabízí podklady pro pastorační činnost a duchovní život. Hlavní "páteří" Pastorace.cz je sekce Tematické texty, která obsahuje databázi mnoha tisíc textů přehledně řazených do rubrik a podrubrik. Web provozuje Pastorační středisko pražského arcibiskupství.

Křesťanská linka důvěry
http://help.vira.cz
Křesťanská kontaktní služba pro každého, kdo má něco na srdci a chce se svěřit jinému člověku nebo si popovídat, kdo má nějakou otázku týkající se víry, křesťanství či smyslu života, kdo hledá radu či pomoc. Služba je k dispozici bezplatně a anonymně.

Naděje
http://www.nadeje.cz
Občanské sdružení poskytující sociální služby.

Diakonie Českobratrské církve evangelické
http://www.diakoniecce.cz
Nevládní křesťanská charitativní organizace, která nabízí sociální, zdravotnické, duchovní a pastorační služby lidem v obtížích.

Charita Česká republika
http://www.charita.cz
Nezisková humanitární organizace Sdružení Česká katolická charita (SČKCH) je největším nestátním poskytovatelem sociálně zdravotních služeb v ČR.

ADRA
http://www.adra.cz
Nevládní nezisková organizace, zaměřená na poskytování humanitární a sociální pomoci v zahraničí a v České republice.

Obchody

Benedictus
http://www.klasterniprodukty.cz
První speciální prodejna v ČR, kde si můžete zakoupit klášterní produkty. Pochoutky vyráběné podle tradičních receptů neslouží jen ke zpestření jídelníčků řeholníků a řeholnic. Jejich řemeslná práce není určena pro supermarkety. Rukodělné zpracování přírodních produktů vyplývá ze spirituální podstaty jednotlivých řádů. Prodejnu Benedictus najdete na adrese adrese Petrov 1 (pod brněnskou katedrálou).

Sacrum - křesťanský obchod
http://www.sacrum.cz
Obchod Sacrum se zabývá velkoobchodním i maloobchodním prodejem a distribucí zboží pro katolickou liturgii. Nabízí kvalitní mešní víno (Prinz Stefan a další), hostie, svíčky, velký výběr kadidel, křestní svíce, křestní roušky a další zboží. Zákazníky jsou především farnosti a kláštery, ale také jednotliví věřící.

JUDAISMUS

Židovské muzeum v Praze
http://www.jewishmuseum.cz

ISLÁM

IslamWeb.cz
http://www.islamweb.cz
Na stránkách lze najít korán, informace o islámu, arabštině a životě muslimů v ČR.

BUDDHISMUS

Buddhismus
http://www.buddhismus.cz
Na stránkách najdete základní informace o buddhismu, jeho učitelích, důležitých textech a odkazy na další stránky zabívající se buddhismem.

Tibetská mandala
http://www.tibetska-mandala.cz

Festival pro Tibet
http://www.protibet.org
Stránky o Festivalu pro Tibet. Je na nich program festivalu i odkazy na internetové stránky o Tibetu.

RELIGIONISTIKA

Společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů
http://www.sekty.cz
Organizace vznikla v roce 1993 s cílem studovat náboženské skupiny a směry, které se na území České republiky po roce 1989 začaly ve velké míře objevovat, a informovat o získaných zkušenostech veřejnost. Společnost pořádá semináře a školení, vydává publikace a provozuje poradnu a poradenskou linku pomoci blízkým členům extrémních náboženských skupin.

Katedra religionistiky a filosofie FHS Univerzity Pardubice
http://www.religionistika.cz
Kromě údajů o katedře jsou na stránkách informace o religionistické literatuře, religiozitě v ČR, odkazy na religionistická pracoviště ve střední Evropě a zastřešující organizace a informace o osobnostech české religionistiky.