V Borském parku v Plzni je pro psí mazlíčky připravena unikátní „klackoknihovna“

Malá půjčovna klacků stojí nově v plzeňském Borském parku. Nabízí k zapůjčení klacky, které jsou vhodné pro aportování. Majitelé psů si nyní nemusí dělat starosti s jejich hledáním.

Hned při vstupu do parku najdou pejskaři dřevěnou bedýnku s klacky vhodnými k aportování, která nese označení "klackoknihovna". Majitelé psů tak nemusí nikde hledat vhodný klacek, ale mohou si ho půjčit a na konci procházky opět vrátit zpět do bedýnky. V ní jsou klacky jak pro menší, tak větší pejsky.

Půjčovna aportovacích klacků

Dvojice mladých lidí, kteří na sociální síti instagram vystupují pod názvem @misa_a_misa_plzen vytvořili bedýnku s různě velkými klacky pro aportování, kterou umístili do Borského parku. „Viděli jsme to jinde, není to náš nápad. V Americe to nazývají stick library,“ uvedl jeden z autorů plzeňské „klackoknihovny“.

Klacky v knihovně přibývají a autoři z toho mají radost. „Počítali jsme i s možností, že si klacky někdo vezme na podpal,“ usmál se jeden z autorů. Pokud by byl u pejskařů zájem, jsou autoři ochotní „klackoknihovny“ umístit na více míst po Plzni.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio