V Odře se utopili dva mladíci, kteří prchali před strážníky

30. květen 2014

Dva mladí muži dnes utonuli v řece Odře v Ostravě. Pokoušeli se uprchnout před hlídkou městské policie, která vyrazila do městské části Přívoz po oznámení, že se čtveřice podezřelých osob pohybuje v prostoru, kde nemá co pohledávat.

Mladíci se pokoušeli prchnout před hlídkou městské policie. Ta dostala oznámení, že se kolem hornického muzea v městské části Petřkovice pohybuje čtveřice podezřelých osob. Mladí muži začali před strážníky prchat, zatím se neví proč. Na útěku chtěli tři z nich přeplavat řeku, ale jen jednomu se to skutečně podařilo.

Logo

"Jeden skočil a přeplaval. Další dva skočili také, ale na druhý břeh již nevylezli. Po určité době je našli policejní potápěči ve spolupráci s profesionálními hasiči utonulé. Protože byli dlouho ve vodě, lékař mohl jen konstatovat smrt. Čtvrtý z mladíků, kterým bylo 17 až 21 let, zůstal na břehu," potvrdil Českému rozhlasu Ostrava mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Odra je v místě neštěstí hluboká čtyři až pět metrů. První tělo potápěči našli asi po hodině pátrání. Druhé pak okolo 14:00. Jednání podezřelých mužů teď šetří policisté.

autoři: š.iva , tif
Spustit audio

Více z pořadu