Žádost redaktorky B. Richterové z OUR MEDIA, a.s. o výčet původních článků či příspěvků redaktora J. Kroupy ve vysílání a na webu ČRo (srpen 2018)

29. srpen 2018

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 29. 8. 2018

Text stížnosti

Vážená Rado Českého rozhlasu,
před několika týdny se naše redakce snažila opakovaně získat informaci, kolik původních článků či rozhlasových příspěvků v posledních měsících vydal redaktor Janek Kroupa. Bohužel, naše dotazy směrované na zástupce managementu Českého rozhlasu zůstaly bez odpovědi, proto se obracíme na Radu Českého rozhlasu. Konkrétně nám jde o období 1. leden 2017 až 31. květen 2018.
Děkujeme předem za Vaši ochotu a pomoc,
s pozdravem
Barbora Richterová
Redaktor
OUR MEDIA a.s.

Odpověď Rady ČRo

Vážená paní,
Rada Českého rozhlasu si vyžádala na vedení ČRo podrobné informace o obsahu a objemu pracovní činnosti zaměstnance ČRo, investigativního reportéra J. Kroupy.
Tyto informace jsme obdrželi a v příloze Vám je poskytujeme.
S pozdravem, jménem Rady ČRo

Hana Dohnálková,
předsedkyně Rady Českého rozhlasu

Vyjádření vedení ČRo

Janek Kroupa je investigativním reportérem, který se zároveň podílí na sběru námětů pro investigativní redakce, na dramaturgii zpracovávaných reportáží a jejich editování. Rozhoduje, po diskusi s nadřízenými, která témata zpracuje osobně, a která bude z různých důvodů zpracovávat někdo z kolegů – reportérů. V Příloze posílám seznam materiálů, na nichž se Janek Kroupa od začátku roku 2018 tím či oním způsobem podílel.

Jan Pokorný, ředitel Zpravodajství

autor: kob
Spustit audio