Dubnový provoz: Přes 9 tisíc nehod a skoro 4 tisíce volání do Zelené vlny

6. květen 2019 15:00

Děkujeme všem, kteří během dubna zavolali do dispečinku Zelené vlny a pomáhali najít lepší cestu mimo jiné při kolapsech po hormadných nehodách na D1 nebo v Praze v tunelovém komplexu Blanka. Posíláme odměny.

Duben 2019 se do statistik dopravní nehodovosti zapsal celkem 9.089 nehodami, o život přišlo 47 lidí, dalších 169 bylo zraněno těžce, 1757 lehce. Letošní duben byl rušnější než ten loňský. Pro srovnání: před rokem se v dubnu stalo 5.581 nehod, 38 lidí zemřelo, 234 utrpělo těžká a 2.143 lehká zranění.

Podrobnosti o dopravní nehodovosti, příčinách a škodách, také interaktivní srovnávání různých období najdete v aplikaci zpravodajského serveru iRozhlas.cz na www.irozhlas.cz/nehody

Nehodovost v dubnu 2019

Do našeho nonstop dispečinku během dubna směřovalo 3.995 telefonátů. Zpravodajové Zelené vlny nám pomáhali upřesňovat a aktualizovat informace mimo jiné od zásadních problémů na dálnici D1 – od hromadné nehody na 170. kilometru dé jedničky ve čtvrtek 25. dubna, nebo od série nehod na 131. kilometru D1 v úterý 30. dubna, kdy provoz stál celých jedenáct hodin. Přijali jsme také řadu hovorů v době dvou zásadních komplikací v pražských tunelech – ve čtvrtek 11. dubna to byla hromadná nehoda v Blance, jen o čtyři dny později pak požár osobního auta v Mrázovce. Kupříkladu o této překážce jsme díky volajícím řidičům věděli už v době, kdy vozidlo teprve začínalo hořet. Zpráva se tak ve vysílání objevila o několik chvil později, samozřejmě s prosbou o uvolnění cesty hasičům.

Zelená vlna: Dárkové předměty

Za spolupráci děkujeme všem, kdo vytočili naše bezplatné číslo 800 553 553. A z nejaktivnějších volajících opět vybíráme trojici, které posíláme několik užitečných drobností v dárkovém balíčku:

Václav Hudec, Praha 5
Jan Němec, Praha 9
Štefan Bernath, Kralupy nad Vltavou

Pánové se mohou těšit na hrníček Zelené vlny, slušivou kšiltovku, sluneční brýle, praktickou clonu na boční okénka a lehký sportovní batůžek.

Varování před komplikacemi na cestách nám může na linku 800 553 553 zavolat každý. Registrace do Klubu Zpravodajů Zelené vlny není podmínkou. Skýtá ale výhody u našich partnerů a pravidelné odměny těm z nejčastěji volajících. Registrovat se můžete vyplněním stručného registračního formuláře. Pokud už Zpravodajem Zelené vlny jste, nezapomeňte nás informovat o případné změně telefonního čísla, statistiky vyhodnocujeme právě podle něj: formulář pro aktualizaci údajů.

autor: ZV
Spustit audio