Parný červenec na silnicích: Tragické nehody, dopravní kolapsy a tisíce volání na Zelenou vlnu

2. srpen 2018 11:59

Pro trojici z nejčastěji volajících během července máme praktické dárky. Za spolupráci děkujeme všem, kteří nám v minulém měsíci pomáhali hledat lepší cestu. Telefonátů jsme přijali přes čtyři tisíce.

Na našich dálnicích a silnicích bohužel nekončí série měsíců s alarmujícími čísly v dopravních statistikách. Ani červenec se nezařadil mezi ty klidnější. Počet nehod řešených Policií ČR zůstal nad hranicí osmi tisíc, konkrétně se jich podle předběžných součtů stalo 8.337. A co hůř, počet těch, kteří přišli o život, se oproti červnu zase zvýšil. Do cíle nikdy nedojede 48 lidí. Dalších 225 se těžce zranilo.

Čtěte také

V červenci jsme tedy měli napilno. Nebývale často jsme vstupovali do vysílání Radiožurnálu mimořádně. Například v pondělí 9. července, kdy kvůli novým dopravním omezením zkolaboval provoz v Praze. Dále také v pondělí 16. července, kdy se stalo několik těžkých nehod, včetně té nejtragičtější na silnici I/46 Olomouc–Šternberk u Bohuňovic, kde zemřeli 4 lidé při střetu osobního auta s kamionem.

O těchto a dalších komplikacích jste nás čile informovali. Volali jste ze svých cest celkem 4.088 krát. Pomáhali jste nám varovat ostatní řidiče včas a co možná nejpřesněji. Za to patří všem volajícím velké poděkování.

Z nejaktivnějších registrovaných Zpravodajů Zelené vlny posíláme poděkování i v podobě praktických dárků této trojici:

Luděk Augustin, Nížkov
Zdenko Vanát, Obříství
Ladislav Beran, Volary

Připravili jsme pro ně letní sadu Zelené vlny: Šikovné clony na boční okénka zajistí v autě trochu v posledních dnech ceněného stínu. Padnoucí kšiltovka může ochránit před úžehem. Triček na převlečení v současných parnech není nikdy dost. Hrníček připomene nutnost dodržovat pitný režim. A pár dalších drobností jistě také najde uplatnění.

Čtěte také

Příště to můžete být třeba vy, koho oceníme. Pokud ještě nejste našimi Zpravodaji, můžete se snadno zaregistrovat pomocí formuláře pro nové Zpravodaje. Jestli jste se už registrovali, nezapomeňte, že statistiky počítáme z registrovaného čísla, takže pokud máte číslo nové, můžete aktualizovat svoje údaje.

Jezděte opatrně! A pokud potkáte na silnicích jakékoliv problémy, zavolejte nám na bezplatné číslo 800 553 553. Naši operátoři jsou k dispozici 24 hodin denně, 365 dní v roce. Na slyšenou na Radiožurnálu a šťastnou cestu!

Spustit audio