Modernizace D1 u Hvězdonic začíná bez potíží

21. květen 2015 11:50

Novým omezením mezi 35. a 29. kilometrem brněnské dálnice na Prahu se projíždí zatím plynule.

S jednodenním zpožděním kvůli nepřízni počasí ve čtvrtek dopoledne začala modernizace dalšího úseku dálnice D1 – mezi Ostředkem a Hvězdonicemi. Ve směru na Prahu pracují dělníci mezi 35. a 29. kilometrem. Zabírají levý pruh. Jezdí se pravým, a to maximální povolenou rychlostí 80 km/h.

Celé dopoledne zůstává provoz plynulý, jak z místa krátce před polednem potvrzuje motohlídka Zelené vlny Jakub Vodička: "V celém šestikilometrovém úseku vyměřují a pokládají vodorovné dopravní značení. Zatím je hotovo něco málo přes kilometr. Toto omezení tedy potrvá ještě minimálně dvě, tři hodiny, možná déle. Projíždí se sice jen jedním pruhem a sníženou rychlostí, ale bez kolon. Řidiči se nemusí obávat zdržení."

Ve směru na Brno je nyní omezení jen několikasetmetrové. I v tomto pásu dálnice D1 je provoz plynulý.

Modernizace jednoho z nejkratších úseků bude trvat rok a půl. „Záruční doba této stavby bude činit 72 měsíců, předpokládaná cena je 550 milionů korun a dodavatelem je sdružení firem, které vede společnost Metrostav,“ uvádí Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic.

O aktuální situaci nejen v novém omezení na dálnici D1 u Hvězdonic vás průběžně informujeme v Zelené vlně na Radiožurnálu.

autor: jvo
Spustit audio