Zeleninová polévka s nočky
Zeleninu kombinujte podle chuti…
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 čtvrtka celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- na nočky: 1 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, sůl, špetka muškátového květu
Postup:
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy (zachová si tak lepší chuť) a vaříme v osolené vodě.
- Mezitím umícháme těstíčko na nočky – vidličkou propracujeme vejce s moukou, solí a muškátovým květem.
- Když je zelenina měkká, vyjmeme ji a nakrájíme na úhledné malé kousky, rozdělíme do talířů a do vroucí polévky zavaříme přes haluškové síto nočky. Pak naběračkou rozdělíme do talířů. Můžeme zdobit petrželkou nebo pažitkou nebo jarní cibulkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.