Změny v aplikaci mujRozhlas

19. květen 2023

Aplikace mujRozhlas v těchto dnech prochází změnami za účelem vylepšení přehlednosti. Podstata funkcí zůstala zachována.

Vážený pane ombudsmane, 

na základě dnešního telefonního rozhovoru, prosím o informaci, proč došlo k tak náhlé změně aplikace mujRozhlas?

Děkuji, 

I. B.

______________________________________________________________________

Vážená paní,

děkuji Vám za telefonát i následný dopis. Ověřil jsem si, že aplikace mujRozhlas skutečně v těchto dnech prochází změnami – podle zpráv od vedoucího příslušného oddělení se jedná o vylepšení přehlednosti – upravené menu, zdokonalení přehrávače i poslechu živého přehrávání, a také redesign, tedy nová grafika. Podstata funkcí zůstala zachována, pracovníci ČRo jen sloučili dvě přídavná menu do jednoho, aby bylo přehlednější. Nový design má údajně mnohem přehledněji rozpoznatelný rozdíl např. mezi jednotlivou epizodou, seriálem a pořadem.

Nemohu to zatím posoudit z vlastní uživatelské zkušenosti, protože změny se zavádějí postupně pro různé typy softwaru a ve svém mobilu mám zatím stávající podobu. A bohužel kvůli časovém vytížení jsem neměl příležitost probrat tyto změny detailněji. Potvrzuji tedy zatím jen to, že změny skutečně proběhly. A věřím, že si na ně brzy zvyknete.

Kdybyste měla s něčím problémy, byla byste s nějakou funkcí nespokojena nebo byste se v něčem nemohla vyznat, napište mi, každá zpětná vazba – i ta záporná – je pro mne důležitá.

S pozdravem a přáním pěkného víkendu

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio