Útočník z Budapešti cílil na policejní hlídku. Kvůli jeho dopadení byla vypsána odměna milion korun

Terčem výbuchu v centru Budapešti měla být policejní hlídka. Podle maďarského policejního ředitele už mají vyšetřovatelé pachatelův popis. Na jeho dopadení vypsali vysokou odměnu. Oba zranění policisté jsou mimo ohrožení života.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

P201609250282901.jpeg

P201609250282901.jpeg | Zdroj: ČTK

Po domácku vyrobená bomba vybuchla v sobotu v noci na okraji jedné z nejznámějších budapešťských zábavních čtvrtí na Velkém okružním bulváru.

Ačkoliv se jedná o rušnou ulici, výbuch zranil pouze dvoučlennou policejní hlídku. Na základě záběrů pouličních kamer policie soudí, že výrobce bomby chtěl oba policisty zabít.

Výbuch v Budapešti způsobila nastražená bomba. Jestli šlo o terorismus není jasné

Číst článek

Pachatelem je 170 centimetrů vysoký mladík ve věku okolo 20 až 25 let. Maďarská policie na jeho dopadení vypsala i vysokou odměnu 10 milionů forintů, což je zhruba jeden milion korun.

Výbuch se stal ve 22:30 v centru maďarské metropole ve čtvrti oblíbené pro noční život s množstvím barů a restaurací. Policie oblast kolem náměstí Oktogon bezprostředně po události uzavřela a evakuovala budovy v okolí místa exploze.

Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme