Řekové jsou fotbalovými mistry Evropy

Fotbalisté Řecka dotáhli svou překvapivou cestu na mistrovství Evropy až ke zlatu. Tým německého kouč Otta Rehhagela byl sice před turnajem považován z jednoho z outsiderů, ale po výhře 1:0 nad pořádajícím Portugalskem slaví historický triumf.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řekové se radují

Řekové se radují | Foto: EPA

Jedinou branku na stadionu Luz v Lisabonu vstřelil v 57. minutě Angelos Charisteas.

Výsledek - finále:

Portugalsko - Řecko 0:1 (0:0)

Branka: 57. Charisteas. Rozhodčí: Merk - Salver, Schräer (všichni Něm.). ŽK: Costinha, Nuno Valente - Basinas, Seitaridis, Fisas, Papadopulos. Diváci: 62.865.

Sestavy:

Portugalsko: Ricardo Pereira - Miguel (43. Paulo Ferreira), Jorge Andrade, Ricardo Carvalho, Nuno Valente - Figo, Maniche, Costinha (60. Rui Costa), Deco, Ronaldo - Pauleta (74. Nuno Gomes). Trenér: Scolari.

Řecko: Nikopolidis - Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fisas - Charisteas, Zagorakis, Basinas, Katsuranis, Janakopulos (76. Venetidis) - Vrizas (81. Papadopulos). Trenér: Rehhagel.

Český fotbalista Milan Baroš se stal králem střelců na mistrovství Evropy. Útočník Liverpoolu se jako jediný na turnaji trefil pětkrát, na tento výkon potřeboval stejný počet zápasů. Na druhém místě tabulky střelců za Barošem skončili se čtyřmi góly nizozemský útočník Ruud van Nistelrooij a Angličan Wayne Rooney.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme