Hovězí nudličky na medu

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Hovězí roštěná -  0,4 kg
  • Mletá paprika - 1 lžička
  • Sůl
  • Hladká mouka - 1 lžíce
  • Olej - 4 lžíce 
  • Rajčatový protlak - 2 lžíce
  • Med -  4 lžíce 
  • Česnek - 2 stroužky 
  • Červené víno - 150 ml
  • Mrkev (nastrouhaná) - 1 ks 

Postup:

  • Hovězí nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme paprikou, orestujeme na oleji a odložíme stranou
  • Do výpeku přidáme lžíci mouky, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme maso, rajský protlak, med, drcený česnek, sůl a mrkev
  • Přilijeme víno a dusíme asi 20 minut
  • Pak podle chuti dosolíme a podáváme s rýží nebo bramborami
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.