Hovězí nudličky na medu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Hovězí roštěná - 0,4 kg
- Mletá paprika - 1 lžička
- Sůl
- Hladká mouka - 1 lžíce
- Olej - 4 lžíce
- Rajčatový protlak - 2 lžíce
- Med - 4 lžíce
- Česnek - 2 stroužky
- Červené víno - 150 ml
- Mrkev (nastrouhaná) - 1 ks
Postup:
- Hovězí nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme paprikou, orestujeme na oleji a odložíme stranou
- Do výpeku přidáme lžíci mouky, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme maso, rajský protlak, med, drcený česnek, sůl a mrkev
- Přilijeme víno a dusíme asi 20 minut
- Pak podle chuti dosolíme a podáváme s rýží nebo bramborami
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.