Lidé v Přebuzi už mají signál mobilního operátora

18. leden 2013

Díky dlouhodobému úsilí vedení Karlovarského kraje se obyvatelé Přebuzi a okolních obcí na Sokolovsku dočkali pokrytí signálem mobilního operátora. Místní lidé iniciativu kraje velmi oceňují. Dobré telefonní spojení je především pro okrajové lokality a horské obce nezbytné.

Telefónica 02 Czech Republic, a.s. potvrdila spuštění základnové stanice mobilní sítě do komerčního provozu v obci Přebuz. Základnová stanice byla spuštěna dne 15. ledna 2013 cca ve 14 hodin. Zajišťuje pokrytí signálem mobilního operátora sítě 2G v obci Přebuz a jejím nejbližším okolí,“ potvrdil náměstek hejtmana Martin Havel, který vede jednání s mobilními operátory.

Jejich zástupci před časem uvedli, že přednost dostanou lokality, u nichž se dá předpokládat návratnost investic, tedy nikoli ty nejméně obydlené. "Pokrytí oblastí signálem GSM je důležité nejen pro případ vzniku mimořádné události, ale zejména v zájmu ochrany zdraví a života obyvatel, jsem proto rád, že jednání iniciované krajem, přináší konkrétní výsledky," uzavřel Havel.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio