Karlovarský kraj podpoří sport a volnočasové aktivity dětí a mládeže

26. březen 2013

Přes 11 milionů korun letos vynaloží Karlovarský kraj na příspěvky do sportu a volnočasových aktivit dětí a mládeže. Tento druh podpory patří mezi tradiční krajské dotační tituly.

Celkem 3,2 milionu korun už bylo schváleno krajským zastupitelstvem na činnost sportovních klubů, které pracují s mladými sportovními talenty a dosahují významných úspěchů v republikovém i mezinárodním měřítku. Dalších 200 tisíc korun půjde na preventivní projekt AJAX Policie ČR určený žákům základních škol.

„Částku téměř 6 milionů korun vyčlenila krajská rada pro další žadatele v oblasti sportu i volnočasových aktivit a o zbývajícím 1, 3 milionu korun rozhodne krajské zastupitelstvo na svém jednání 18. dubna,“ uvedl náměstek hejtmana Václav Sloup s tím, že rezervu ve výši asi 600 tisíc korun si Komise pro tělovýchovu a sport, která o příspěvcích rozhodovala, ponechala pro žadatele na případné další aktivity.

V uplynulém roce rozdal Karlovarský kraj příspěvky ve zhruba stejné výši přesahující 11 milionů korun. Podrobné informace o udělení příspěvků na rok 2013 budou po dubnovém jednání zastupitelstva k dispozici zájemcům na krajských internetových stránkách.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio