Čokoládová pěna
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 200 g hořké čokolády
- 4 bílky
- 2 lžíce cukru
- 125 ml smetany na šlehání
- 50 g másla
Postup:
- Čokoládu, máslo a smetanu rozpustíme ve vodní lázni a metlou vše promícháme do hladkého krému
- Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu
- Do vychladlého krému pomalu vmícháme bílkový sníh
- Pěnu rozdělíme do misek a necháme uležet do druhého dne v lednici
- Zdobíme šlehačkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka