Nejlepší bezbariérový přístup na web má město Cheb

15. duben 2013

V Hradci Králové byly vyhlášeny výsledky celostátního kola soutěže Zlatý erb 2013, která hodnotí nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Cheb byl oceněn za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky.

Cílem je neklást žádnému uživateli překážky v používání webových stránek, dokumentů a aplikací. Zvláštní cenu ministra vnitra Jana Kubiceho převzal tajemník Městského úřadu Cheb Václav Sýkora z rukou nevidomého Michala Rady, zástupce ministerstva vnitra.

„O kvalitní elektronické služby se snažíme asi stejně jako každé město,“ sděluje tajemník Václav Sýkora. „Nápadů na vylepšení webových stránek, jejich změnu, přednostní umístění toho či onoho, sám zaznamenávám hodně, ale platí: Co člověk, to ovšem jiné priority. Náměty se každopádně zabýváme a chystáme další novinky. Teď nás moc potěšilo, že porota ocenila naši snahu co nejlépe zpřístupnit web také handicapovaným uživatelům.“

Veřejnost by při prohlížení webových stránek neměly příliš omezovat dovednosti, technické vybavení, případně zdravotní handicap. Také lidé s vadami zraku se na internetových stránkách města Chebu mohou pomocí různých pomůcek snadno pohybovat díky správně nastaveným dokumentům a aplikacím.

Do soutěže Zlatý erb se z Karlovarského kraje přihlásily vedle Chebu také Karlovy Vary, Františkovy Lázně a Kyselka.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio