Vegetariánský tatarák
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 10 zralých rajčat
- 1 šalotka
- 1 malá cibule
- čerstvá pažitka
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 100 g zelených fazolek
- 1 malá cibule
Postup:
- Omytá rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, příčně překrojíme, vymačkáme šťávu a zrníčka
- Síto vyložíme utěrkou
- Rajčata pokrájíme na kousky, vložíme do síta a zatížíme talířem nebo miskou
- Necháme přes noc vykapat
- Šalotku oloupeme a jemně nasekáme, omytou pažitku pokrájíme
- V míse promícháme rajčata se šalotkou, pažitkou a olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem
- Necháme hodinu vychladit a podáváme se spařenými zelenými fazolkami a kolečky cibule
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka