Meruňková marmeláda

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 3 kg meruněk
  • 700 g cukr 
  • gelfix

Postup:

  • Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme
  • Dáme do hrnce a při mírném varu rozvaříme a pak propasírujeme přes jemné síto nebo cedník
  • Získat bychom měli asi kilogram meruňkového protlaku
  • K němu přidáme asi 150 g cukru a prudce vaříme asi 15 minut
  • Bez přerušení varu přidáme gelfix smíchaný s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru
  • Vaříme do úplného rozpuštění cukru
  • Naplníme ji do skleniček, uzavřeme je a na 5 minut otočíme víčkem dolů
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.