Hovězí roláda

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 1 kg hovězí pečeně
  • 100 g anglické slaniny 
  • 100 g čerstvého špenátu 
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g mletého vepřového
  • 1 vejce
  • lžíce strouhanky 
  • 50 ml smetany
  • 50 g kuřecích jater
  • 30 g mrkve
  • 3 g sterilované kukuřice 
  • sůl
  • zelený pepř
  • 100 ml zakysané smetany

Postup:

  • Maso rozřízneme na co největší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe slaninou
  • Spaříme zelené listy špenátu, rozložíme na slaninu a posypeme česnekem nakrájeným na plátky
  • Mleté maso smícháme s orestovanými játry, sterilizovanou kukuřicí, smetanou, vejcem, strouhankou a kořením
  • Masovou směs naklademe na plát hovězího masa, doprostřed dáme podélně celou mrkev, srolujeme a svážeme provázkem
  • Na povrch rolády položíme oříšky z másla a zabalíme vše do alobalu
  • Pečeme za stálého podlévání asi 90 minut
  • Pak maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme pepř, zjemníme zakysanou smetanou
autor: Denisa Jeřábková