Fazolový prejt s bulgurem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 200 g fazolí
- 200 g bulguru
- 1 velká cibule
- 100 g sádla (nejlépe husího)
- mletý pepř
- sůl
- majoránka
- drcený kmín
Postup:
- Fazole důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody
- Poté je uvaříme téměř doměkka a přidáme k nim bulgur
- Společně dovaříme doměkka
- Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi fazolí a bulguru
- Dobře promícháme
- Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.