Fazolový prejt s bulgurem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 200 g fazolí
  • 200 g bulguru
  • 1 velká cibule
  • 100 g sádla (nejlépe husího)
  • mletý pepř
  • sůl
  • majoránka
  • drcený kmín

Postup:

  • Fazole důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody
  • Poté je uvaříme téměř doměkka a přidáme k nim bulgur
  • Společně dovaříme doměkka
  • Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi fazolí a bulguru
  • Dobře promícháme
  • Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.