Pstruh s krustou z para ořechů

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 100 g střídky z bílého chleba
  • 100 g drcených para ořechů
  • čerstvé bylinky
  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 filety ze pstruha
  • šťáva z půlky citrónu
  • olivový olej

Postup:

  • Bílý chléb spolu s ořechy rozmixujeme
  • Bylinky najemno nasekáme
  • Promícháme chléb s ořechy, nasekanými bylinkami, žloutky
  • Osolíme a opepříme
  • Rybí filé omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme
  • Potom je opečeme na rozehřátém oleji, vytáhneme z pánve a umístíme na plech vyložený pečícím papírem
  • Přes filé rozetřeme ořechovo-bylinkovou směs a pečeme asi 8 minut v troubě při 220 °C
  • Podáváme s rozpečenou česnekovou bagetou
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.