Pstruh s krustou z para ořechů
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 100 g střídky z bílého chleba
- 100 g drcených para ořechů
- čerstvé bylinky
- 2 žloutky
- sůl
- mletý pepř
- 4 filety ze pstruha
- šťáva z půlky citrónu
- olivový olej
Postup:
- Bílý chléb spolu s ořechy rozmixujeme
- Bylinky najemno nasekáme
- Promícháme chléb s ořechy, nasekanými bylinkami, žloutky
- Osolíme a opepříme
- Rybí filé omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme
- Potom je opečeme na rozehřátém oleji, vytáhneme z pánve a umístíme na plech vyložený pečícím papírem
- Přes filé rozetřeme ořechovo-bylinkovou směs a pečeme asi 8 minut v troubě při 220 °C
- Podáváme s rozpečenou česnekovou bagetou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.