Višňový crumble

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka

Suroviny - 2 porce:

  • 200 g višní bez pecek
  • 70 g hnědého cukru
  • 40 g másla
  • 50 g cukru krystal
  • 30 g másla povoleného na pokojovou teplotu
  • 50 g hrubé mouky
  • dětské piškoty na zahuštění
  • 20 g čokolády 70%
Příprava:
 
  • Máslo spolu s hnědým cukrem rozpustíme v rendlíku a přidáme višně
  • Vše společně povaříme a necháme vystydnout
  • Višně zahustíme rozdrcenými piškoty a vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu
  • Směs naplníme do zapékacích misek a zasypeme drobenkou vyrobenou z mouky, cukru a másla
  • Pečeme v troubě předehřáté na 200°C
  • Na dochucení přidáváme do višní mletou skořici
  • Můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou
autor: Denisa Jeřábková