Višňový crumble
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka
Suroviny - 2 porce:
- 200 g višní bez pecek
- 70 g hnědého cukru
- 40 g másla
- 50 g cukru krystal
- 30 g másla povoleného na pokojovou teplotu
- 50 g hrubé mouky
- dětské piškoty na zahuštění
- 20 g čokolády 70%
- Máslo spolu s hnědým cukrem rozpustíme v rendlíku a přidáme višně
- Vše společně povaříme a necháme vystydnout
- Višně zahustíme rozdrcenými piškoty a vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu
- Směs naplníme do zapékacích misek a zasypeme drobenkou vyrobenou z mouky, cukru a másla
- Pečeme v troubě předehřáté na 200°C
- Na dochucení přidáváme do višní mletou skořici
- Můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.