Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,5 kg vařeného a oloupaného jazyka
- 0,1 kg másla,
- 0,05 kg hladké mouky
- 0,4 l hovězího vývaru
- 0,2 l smetany
- 0,05 kg drcených mandlí
- 4 lžíce nastrouhaného křenu
- cukr
- sůl
Postup:
- Z másla a mouky si v hrnci připravíme světlou jíšku
- Postupně za stálého míchání přiléváme vývar
- Přivedeme k varu a vaříme, dokud omáčka dostatečně nezhoustne
- Poté přidáme smetanu, dosladíme a dosolíme
- Nakonec přidáme strouhaný křen a drcené mandle, které jsme zlehka osmahli na pánvi
- Přivedeme k varu a hned vypneme
- Uzený jazyk nakrájený na plátky přeléváme na talíři omáčkou a jako přílohu podáváme houskový knedlík
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka