Kuřecí Tikka Masala
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 4 porce:
Marináda na kuře:
- 300 g kuřecích prsíček
- 1 hrneček bílého jogurtu
- 1 plž. citrónové šťávy
- 2 člž. mletého římského kmínu
- 1 člž. mleté skořice
- 2 člž. cayenského pepře (sušené chilli)
- 2 člž. čerstvě drceného černého pepře
- 1 plž. čerstvého sekaného zázoru
- sůl
Na omáčku:
- 1 plž. másla
- 1 stroužek nasekaného česnek
- 1 jemně nasekaná jalapeno paprička
- 2 člž. mletého římského kmínu
- 2 člž. mleté sladké papriky
- 3 člž. soli
- 1 plechovka (250 g) drcených rajčat
- 1 hrneček smetany 33%
- ¼ hrnečku sekaného čerstvého koriandru
Příprava:
- V míse rozmícháme jogurt s ostatními ingrediencemi na marinování kuřete
- Kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na nudličky (nebo na kostičky, které po na marinování můžeme napíchat na špízy a péct)
- Maso vložíme minimálně na hodinu do marinády a mezitím si připravíme omáčku
- V kastrolku rozpustíme máslo na středním plameni
- Na másle asi minutu restujeme zázvor a jalapeno papričky
- Pak přidáme koření a drcená rajčata se smetanou
- Osolíme a provaříme cca 15 minut
- Maso vyjmeme z marinády a na rozpáleném grilu (nebo v troubě 280°C) opečeme dozlatova
- Kuře přidáme do hotové omáčky a podáváme sypané čerstvým koriandrem
Tip:
- Koření, které budete v receptu používat, je dobré používat celé, na suché pánvi jej opéct, aby se rozvonělo (ale ne spálilo)
- Pak teprve v hmoždíři rozdrtit na prášek
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.