Bosch rozšíří budějovický závod

17. září 2004

Německý koncern Robert Bosch, který je významným investorem v České republice, vybuduje v areálu svého budějovického závodu nové vývojové a inovační centrum.

Do výstavby investuje téměř 130 milionů korun, oznámila ČTK mluvčí CzechInvestu Jana Víšková. Bosch by měl v novém centru zaměstnat až 200 lidí, většina z nich už ale u firmy pracuje.

Do nově vybudovaného centra přejde všech 130 zaměstnanců již existujícího vývojového oddělení. Na další pozice Bosch přijme 70 vysoce kvalifikovaných odborníků, kteří se budou podílet na vývoji nových automobilových komponentů a modulů. Součástky bude vyrábět několik závodů firmy, včetně budějovického. Většina produkce bude směřována do zahraničí. Podstatnou roli při rozhodování firmy sehrál vstup ČR do Evropské unie a systém státní podpory pro technologická centra, uvedla projektová manažerka CzechInvestu Jarmila Horská.

Robert Bosch zaměstnává v 50 zemích světa více než 230.000 lidí. Celá skupina loni utržila 36,4 miliardy eur. Firma je jednou z největších ve výrobě automobilové techniky. Společnost Robert Bosch České Budějovice byla založena v roce 1992 a vyrábí komponenty automobilové techniky například pro automobilky Audi, BMW, Alfa Romea, Fiat, Hyundai či Volvo.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio