Bramborová kaše

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 500 g omytých brambor ve slupce
  • 250 ml smetany
  • 50 g másla
  • sůl k dochucení

Ingredience:

  • Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme
  • Brambory vaříme nejprve ve slupce, abychom dosáhli co nejmenší vodnatosti výsledné kaše
  • Po uvaření ihned oloupeme a propasírujeme přes jemný mačkač nebo síto
  • Smetanu začneme ohřívat již během vaření brambor, abychom ji měli horkou a k dispozici po jejich přepasírování
  • Do přepasírovaných horkých brambor přidáme čerstvé máslo a silikonovou stěrkou vše utřeme do hladké hmoty
  • Pak po dávkách zašleháváme metličkou smetanu, dokud nedosáhneme jemné, lehce nadýchané konzistence
  • Na závěr ještě ochutnáme a případně dosolíme
autor: Denisa Jeřábková