Bramborová buchta
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 20 dkg ementálu
- 20 dkg tvrdého salámu
- 60 dkg brambor
- sůl a pepř
- majoránka
- 30 dkg hrubé mouky
- 1 dcl mléka
- 10 dkg cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- petržel
Postup:
- Brambory nastrouháme na hrubém struhadle
- Pekáč vymažeme
- Cibuli nakrájíme najemno
- Salám a sýr nastrouháme
- Česnek oloupeme a nasekáme
- K bramborám přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a bramborové těsto nalijeme na vymazaný pekáč
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50-60 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.