Chřestová polévka se špenátem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g zeleného chřestu
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 l vývaru
- 1 žloutek
- muškátový květ
- sůl
- pažitka
Postup:
- Očištěný a omytý chřest nakrájíme na malé kousky
- Špenát natrháme nadrobno
- Cibuli na drobno nasekáme, osmahneme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku
- Zalijeme vývarem a osolíme
- Přidáme chřest, špenát, dochutíme a krátce povaříme
- Do hotové polévky rozmícháme žloutek
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.