Chřestová polévka se špenátem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 150 g zeleného chřestu
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 l vývaru
  • 1 žloutek
  • muškátový květ
  • sůl
  • pažitka

Postup:

  • Očištěný a omytý chřest nakrájíme na malé kousky
  • Špenát natrháme nadrobno
  • Cibuli na drobno nasekáme, osmahneme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku
  • Zalijeme vývarem a osolíme
  • Přidáme chřest, špenát, dochutíme a krátce povaříme
  • Do hotové polévky rozmícháme žloutek
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.