Už po dvacáté se v Praze sejdou maratónci. Radiožurnál bude u toho

6. květen 2014

Přijdete si v neděli zaběhat? Nebo se chystáte fandit maratónským běžcům, kteří se vydají do pražských ulic? Radiožurnál bude s vámi. V neděli 11. května od 10 do 14 hodin vysíláme z jubilejního 20. Volkswagen Maratonu Praha.

Maratónský běh v ulicích centra Prahy slaví 20. narozeniny. I zájem o účast byl letos rekordní a pořadatelům došla startovní čísla s více než čtyřměsíčním předstihem. Hlavního závodu se nakonec zúčastní neuvěřitelných 10 tisíc běžců!

Kapacita maratónského pole tak narostla o 300 míst. Víc lidí už se do historického centra Prahy nevejde. A kromě klasického maratónu na 42,195 kilometrů je na programu také rodinný minimaratón, zdravotnický běh nebo procházka se psy.

„Je to obrovské ocenění naší práce a zároveň závazek, jak ji dělat co nejlépe,“ říká předseda organizačního výboru Carlo Capalbo o rekordní účasti na letošním maratónu. Po 11. hodině navštíví i naše prosklené mobilní studio. Ptát se ho bude moderátorka Patricie Strouhalová.

Radiožurnál pro vás připravuje rozhovory i s dalšími běžeckými hosty. V Hostu Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou bude mluvit ředitel závodu Václav Skřivánek a Kateřina Neumannová, která pravidelně běhá rodinný minimaratón.

Martin Turek poběží ve štafetě transplantovaných běžců. Jak se připravoval? I na to se ho zeptá Patricie Strouhlalová. Po 12. hodině uslyšíte ve vysílání legendu československého běhu Róberta Štefku a o hodinu později Jiřího Přidala, který je vůbec nejstarším běžcem letošního Volkswagen Maratonu Praha.

Oslavy výročí 10 let od vstupu Česka do EU

A nebudeme jen vysílat! Někteří odvážní kolegové se vydají na trať. Už podruhé vyrazí na maratón moderátor Dvaceti minut Radiožurnálu Martin Veselovský. Pošesté poběží také marketingová manažerka Petra Sklenářová.

Někteří poběží s celou rodinou. Například redaktorky Naďa Hávová a Marcela Hálová se zúčastní minimaratónu na 4,2 kilometrů.

Po roce a půl tréninku zdolá svůj první maratón také redaktor Ľubomír Smatana, který doufá v zaběhnutí co nejlepšího času. Navíc slíbil, že bude posluchače informovat přímo při běhu. A tak se můžete těšit na skutečně přímý přenos maratónu se vším všudy.

autor: šše
Spustit audio