Sirup z bezových květů
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Bezové květy - 50 ks
- Voda - 1,5 l
- Cukr krystal - 1 kg
- Citrón - 3 ks
Postup:
- Do vody namočíme bezové květy a necháme přes noc vylouhovat
- Druhý den scedíme a výluh zvolna prováříme s cukrem a šťávou z citrónů (asi 10 min)
- Vychladíme
- Používáme k přípravě osvěžující limonády
- Takto připravený sirup udržujeme v lednici, protože v něm nejsou žádné konzervační látky
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka