Pečenáče z kapra

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Kapr kuchaný, škrábaný - 1 ks cca 2 kg
  • Mouka - 50 g
  • Vejce - 5 ks
  • Strouhanka - 250 g
  • Olej na smažení - 3 dl
  • Ocet - 1 l
  • Voda - 2 dl
  • Mrkev - 100 g 
  • Cibule - 100 g
  • Sůl
  • Celý pepř 

Postup:

  • Kapra očistíme od hlavy, páteře a žeber.
  • Nakrájíme na řízky, osolíme a obalíme v trojobalu.
  • Usmažíme doměkka.
  • V  hrnci svaříme vodu s octem, pár kuličkami pepře a zeleninou.
  • Až kapr i nálev vychladnou, kapra zalijeme a necháme alespoň 3 dny uležet.
  • Podáváme s cibulí a čerstvým chlebem.                                     
autor: Denisa Jeřábková