Rybí klobásy

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Kapr celý - 10 kg
  • Vepřová střeva - 5 m
  • Citrón - 3 ks
  • Chilli paprička malá - 5 ks
  • Koriandr nať - 100 g
  • Mletý římský kmín - 10 g
  • Sůl - 90 g

Postup:

  • Kapry očistíme od šupin, vnitřností, hlavy, páteře a žeber. Zůstanou čisté filety. 
  • Polovinu z nich stáhneme z kůže. U druhé poloviny opečeme na kaprovi kůži do křupava.
  • Opečenou kůži stáhneme a nakrájíme na kostky, kapří maso umeleme najemno.
  • Smícháme, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citrónu, sůl, nadrobno pokrájenou papričku, sekanou nať koriandru a římský kmín.
  • S trochou studené vody vymícháme do vláčné hmoty, která krásně pojí a nerozpadá se.
  • Plníme do vepřových střev.
  • Opékáme a konzumujeme.

Poznámky:

  • Klobásy je výborné před opékáním přeudit za studena na bukovém či ovocném dřevu.
  • Pro zjemnění je možné do klobás přidat i maso z dravých ryb, třeba pstruha nebo sivena.
autor: Denisa Jeřábková