Brokolice s česnekovým olejem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 2 porce:

  • 1 brokolice (zblanžírovaná a rozebraná na růžičky)
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce extra virgin oleje
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu  

Příprava

  • Zblanžírovanou brokolici necháme vychladnout v ledové vodě.
  • Mezi tím nakrájíme česnek na plátky a na mírném ohni jej smažíme v olivovém oleji do světle zlatava.
  • Brokolici ohřejeme v ochucené vodě s lžičkou másla.
  • Po ohřátí necháme okapat a podáváme na opečených bramborách.
  • Na závěr brokolici posypeme parmazánem.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.