Brokolice s česnekovým olejem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 2 porce:
- 1 brokolice (zblanžírovaná a rozebraná na růžičky)
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce extra virgin oleje
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
Příprava:
- Zblanžírovanou brokolici necháme vychladnout v ledové vodě.
- Mezi tím nakrájíme česnek na plátky a na mírném ohni jej smažíme v olivovém oleji do světle zlatava.
- Brokolici ohřejeme v ochucené vodě s lžičkou másla.
- Po ohřátí necháme okapat a podáváme na opečených bramborách.
- Na závěr brokolici posypeme parmazánem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.