Králík na salámu a hořčici z Hvězdlic
Recept na králíka na salámu a hořčici, od Ivy Jeřábkové z Hvězdlic, zazněl v pátek 20. června.
Suroviny:
Rozporcovaný králík, sůl, pepř, plnotučná hořčice, cibule, 350 g měkkého salámu, sádlo, vegeta
Postup:
Ohnivzdornou mísu vymažeme sádlem a do ní dáme osoleného a opepřeného rozporcovaného králíka.
Posypeme vegetou a potřeme silnou vrstvou plnotučné hořčice.
Poté posypeme ještě nakrájenou cibulkou a na kostičky nakrájeným salámem.
Podlijeme troškou vody a pečeme do měkka přibližně jednu hodinu. Jako přílohu můžeme dát brambory a okurkový salát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.