Čerstvé domácí těstoviny

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Kvalitní hladká mouka 1 kg
  • Vejce 10 ks
  • Olivový olej panenský 5 cl

Postup:

  • Mouku dobře zpracujeme s celými vejci a olivovým olejem, aby těsto bylo hladké a nelepilo se.
  • Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi hodinu odpočinout.
  • Potom už za pomoci válečku a rádélka nebo strojku tvarujeme těstoviny, které chceme.

Poznámka:

  • Vejce je lepší před zapracováním do těsta rozkvedlat, netvoří pak hrudky.
  • Pokud jste ještě nepracovali se strojkem na těstoviny, dbejte na to, abyste tloušťku plátů snižovali postupně. Těsto se potom netrhá a zůstává vláčné. 
autor: Denisa Jeřábková